8,990 Ft

Az ember öt organikus érzékszervével (látás, hallás, ízlelés, tapintás, szaglás) tájékozódik a világban. Van azonban egy hatodik “érzékszervünk” is – a tudatunk. Ezt nevezik hatodik érzéknek is, melynek az angol szakkifejezése: ESP (Extrasensory Perception). Ezen terület úttörője Frederic Myers volt, a későbbiekben pedig J. B. Rhine – a Duke egyetem pszichológusa fejlesztette tovább.

Az ESP fejlesztésére kiválóan alkalmas a hipnózis, illetvee az önhipnózis. Mindezt Carl Sargent, a Cambridge-i egyetem vezető pszichológia professzorának kísérletei is megerősítették, melyet negyven egyetemi diák bevonásával végzett el. E a diákok közül, a saját bevallásuk szerint, egyikőjük sem rendelkezett “hatodik érzékkel”. Két csoportra osztotta őket, majd mindkét csoport a Zener kártyákkal kezdett hozzá a kísérletnek. A különbség a két csoport közt csupán annyi volt, hogy az egyik csoportot hipnotizálták a vizsgálat előtt, míg a másik éber tudatállapotban hajtotta végre a feladatokat. A kontroll-csoport, akiket nem hipnotizáltak, átlagosan a huszonöt kártyából csupán ötöt találtak el, ami lehet csupán a szerencse műve is. A másik csoport a hipnózis alatt már sokkal jobb eredményt ért el, hisz közel húsz kártyát találtak el átlagosan.

Ez az önhipnózis gyakorlat azért kivételes, mert segítségével remekül fejlesztheted te is  a hatodik érzékedet. Sok Sikert az új életedhez!