Gyakori kérdések – Hasznos válaszok

Segítségükkel  jobban megértheted, hogy miként használhatod hanganyagainkat a legjobb eredmény érdekében.

Az önhipnózis hanganyagok olyan szuggesztiókat tartalmazó felvételek, melyek célja, hogy segítsék az ellazulást, és pozitív változásokat idézzenek elő az életedben. A hangfelvételek célja a hipnózis állapotának létrehozása, hogy a felvételen kifejtett célok teljesüljenek.

Mindig keress magadnak egy biztonságos és kényelmes helyet. Olyat válassz, ahol zavartalanul el tudsz tölteni legalább 1-1,5 órát, attól függően, hogy az adott gyakorlat milyen hosszú.

Mikor?

Az önhipnózis hanganyagokat a nap bármelyik időszakában meghallgathatod, azonban javaslom, hogy a gyakorlatokat ne közvetlen lefekvés előtt indítsd el, mert könnyen belealhatsz. Ez pedig nem célunk.

Figyelj, pihenj, élvezd!

Figyelj, pihenj és élvezd az önhipnózisokat. Egyszerűen csak hagyd, hogy a különböző kérések, javaslatok és  gondolatok megérintsenek. Azzal a bizonyossággal csinálj mindent, hogy tudd, mindaz amit teszel, önmagadért teszed. Egyszerűen csak dőlj hátra kényelmesen, engedd, hogy az elhangzó gondolatok megtaláljanak, érzelmileg magukkal ragadjanak. Bizonyos lehetsz abban, hogy tudattalan elméd mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy minden sikeresen megtörténjen, és az elhangzó javaslatok életed részévé váljanak. Tehát: figyelem – pihenés – ellazulás.

Technikai feltétel.

Az önhipnózis hanganyagokat – ha lehetséges – minden esetben fejhallgatón keresztül hallgasd. Szerencsés lenne, ha a fej illetve a fülhallgatód legalább közepes minőségű lenne, mivel az önhipnózis hanganyagok aláfestő zenéje delta agyhullámokat tartalmaz, melyek kb. 40 Hz mélységűek.

Ne erőltess semmit!

Mindent nyugalommal tegyél. Ha ideges, illetve ingerült vagy, felesleges nekilátni a gyakorlatoknak, hisz figyelmed el fog kalandozni. Mivel a siker kulcsa a vágy, így  csak akkor hallgasd meg az önhipnózisokat, amikor megvágyod, ráhangolódsz, kívánod azt. Sose erőltess semmit, mert az sikertelenséghez vezet. Ugyanakkor ne aggódj. Tudd, hogy nem késel le semmiről, ösztönöd mindig meg fogja neked súgni, hogy mikor állsz készen az első meghallgatásra, vagy épp az ismétlésre. A kapkodás mindig pánikból történik, a pánik pedig sosem vezet jóra.

Teljes ellazulás.

Minél mélyebbre mégy, minél inkább ellazulsz, annál könnyebben és mélyebben rögzülnek tudatalattidban a szuggesztikók. Így könnyen és egyszerűen indul útjára a változás. Ahhoz, hogy minél mélyebbre juss, nem kell mást tenned, csak pontosan kövesd az elhangzó kéréseket. Mindezt azzal a gondolattal tedd, hogy amit csinálsz az jó neked, mert te azt szeretnéd és akarod azt.

Természetesen, ha bármi olyan utasítást hallasz, amitől kényelmetlenül érzed magad, azt tudatalattid azonnal vissza fogja utasítani. Te vagy az, aki mindig kontrollálni tud, és csak azt fogadod el, ami jó is neked.

Ugyanakkor, azok a szuggesztiók, melyeket elfogadsz, azonnal munkába fognak lépni, és segíteni fognak neked a változásban.

Ne feledd. Azért töltötted le a gyakorlatokat, mert úgy érezted, elérkezett az ideje annak, hogy változtass az életeden. Ennek megfelelően cselekedj tehát.

Ismétlés.

Javaslom a rendszeres ismétlést. Az ismétlések ritmusát következetesen tartsd be. Például, ha hétfőn kezdesz hozzá a változáshoz, a folyamat a következő legyen:

Hétfő: önhipnózis

Kedd: pihenő

Szerda: önhipnózis

Csütörtök: pihenő

Péntek: önhipnózis

Szombat, vasárnap, hétfő kedd: pihenő

Szerda: Ismétlő hallgatás

Csütörtök: Pihenő

Péntek: Befejező meghallgatás

A hanganyagokat legfeljebb két hétig használd, ennyi idő bőven elegendő.

Sok sikert az új, izgalmakkal teli életedhez!

A hipnózis során csökken az elme kritikus gondolkodása, és nő a szuggesztiókra való reagálási és elfogadási képessége. Más szóval, amikor hipnózisban vagy, nagyobb valószínűséggel veszel át új mintákat, melynek következtében viselkedésed bizonyos fokig megváltozik.

Az önhipnózis, mint mentális technika, számos probléma gyors és határozott kezelésében bizonyult hatékonynak. Például: szorongás, stressz, álmatlanság, krónikus fájdalom stb. Emellett sokan anyagi jólétük növelésére, különböző vágyak elérésére, vagy fizikai betegségük gyógyulására használták fel eredményesen. De az önhipnózisokra a személyes fejlődés eszközeként is tekinthetünk.
 

Igen! Mind az önhipnózis gyakorlatok, mind pedig az Önterápia Művészete összeállítások garantáltan biztonságosak. A hanganyagok  hallgatása közben mindig Nálad van az irányítás, és bármikor abbahagyhatod ha ennek érzed szükségét. Ha ezzel kapcsolatban bármilyen kérdés merül fel, ne hezitálj. Vedd fel velünk a kapcsolatot az oldalunkon található chat-felületen, vagy e-mailen keresztül,  és mi a lehető leghamarabb válaszolunk.

Bizonyos kutatások szerint, vannak emberek, akik könnyebben el tudnak lazulni, mint mások. A statisztika szerint az többségünk (85-90%) viszonylag könnyen ellazul. Tapasztalataink azonban azt mutatják, hogy valójában mindenki hipnotizálható, csak a megfelelő összhang megteremtéséhez kell hol hosszabb, hol pedig rövidebb idő. Vagyis bárki részesülhet a hipnózis jótékony hatásából.

Az itt található professzionális gyakorlatokat úgy állítottuk össze, hogy mindezt számításba vettük.

Olyan speciális technikákat alkalmazunk, melyek segítségével könnyedén elérheted azt a mély állapotot, ami szükséges a változáshoz. Mindezt megtapasztalható az ingyenes önhipnózis hanganyag letöltése és meghallgatása által.

Amennyiben az első próbálkozás során elaludnál, ne keseredj el, másnap kezd el ismét. Tudd: sikerrel fogsz járni!

Nem, mindössze egy kényelmes ülő- vagy fekvőhelyre van szükséged, valamint egy olyan eszközre, amellyel a hangsávot le tudod játszani (pl. számítógép, okostelefon, tablet stb.). Vannak, akik a zeneszám hallgatása közben szívesebben viselnek fejhallgatót, javasoljuk ennek használatát, de nem szükséges.

Az egyes gyakorlatok meghallgatásához szükséges idő hossza a felvétel céljától függően változik. A legtöbb azonban 45-50 perc között mozog. Ajánlott, hogy a legjobb eredmény elérése érdekében naponta egyszer hallgassuk meg az aktuális gyakorlatot.

Ha nem érzel semmit az önhipnózis gyakorlatok hallgatása közben, ne aggódj! Gyakori, hogy az emberek nem éreznek semmi változást az első tapasztalataik után. Mint bármi másnál, itt is időbe és gyakorlásba telik, hogy eredményeket lássunk. Hallgasd továbbra is rendszeresen, és adj időt magadnak, mielőtt nagyobb változásokat várnál.

Az agykontroll által elsajátítható technikák bizonyítottan hatékonyak és eredményesek. Azonban az önhipnózis hanganyagok egy-egy témára koncentrálódnak, így a gyakorlatok fókuszáltabbak, melynek következtében intenzívebb hatást képesek gyakorolni. Ezenkívül az önhipnózis gyakorlatok olyan speciális szuggesztiókat tartalmaznak, melyek sokkal mélyebb és ellazultabb állapotot eredményeznek. Ennek hatására ténylegesen eléred azt a tudatállapotot, ami a legideálisabb a konfliktusokat generáló szokásrendszerek átalakításához.

Az önhipnózis felvételek mindegyike digitális minőségben lett felvéve. A gyakorlatok magas színvonalú, a hipnoterápiák során is alkalmazott professzionális utasításokat tartalmaznak. Ezenkívül minden hangfelvétel a mára már szabadalmaztatott „Silent Inductions” technikai eljárással készült, és a NeuroProgress Hipnoterápia speciális megoldásait, szimbólumait és metafóráit tartalmazza. Az aláfestő háttérzene pedig biztosítja a folyamatos delta frekvencia jelenlétét.

Igen. Letölthetsz egy ingyenes, teljes értékű lazító önhipnózis hanganyagot. Ennek linkjét a menüben találhatod meg.

Ez teljes mértékben az egyéntől függ. Vannak olyan beszámolók, melyek arról szólnak, hogy 2-3 meghallgatás után már komoly eredmény volt tapasztalható, és ismétlésre sem volt szükség. De vannak, akik néhány hét múlva számoltak be javulásról.

A lényeg, hogy mindenképpen változás fog mutatkozni.

Ne feledd. Az önhipnózis messze az egyik leghatékonyabb eszköz, amely igen rövid idő alatt képes érzelmi és viselkedési változásokat előidézni, még ha nem is tudunk róla. Ugyanis sokszor kapunk olyan beszámolókat, melyek arról szólnak, hogy a környezet hamarabb tapasztalja meg a változást, mint az, aki a gyakorlatokat használta.

Igen! Kifejezetten ajánlatos, hisz a rendszeres relaxáció csak segíthet abban, hogy a baba egészségesen fejlődjön és jöjjön világra. Sőt. Vannak olyan önhipnózisok, melyek külön erre az időszakra lettek megtervezve. Megtalálhatóak a kategóriák között.

A rendszeresen kondicionált tudatalatti sokkal hatékonyabban és gyorsabban képes a változásokat elindítani az életünkben. Ahhoz tehát, hogy az önhipnózisok minden előnyét minél rövidebb idő alatt élvezhessük, célszerű az ismétlés.

Az önhipnózis éppúgy, mint a hipnózis, természetes átjáró lehet az éber állapotból az alvás állapotába. Így ha elalszol, ne aggódj, hatékonyak lesznek a gyakorlatok, ám ha éber tudsz maradni, az is tökéletes.

Ha egyéb kérdésed van, ne hezitálj. Vedd fel velünk a kapcsolatot, és mi a lehető leghamarabb válaszolunk neked. Sok sikert az új életedhez!